Hardlooptraining

Maak een afspraak

T 073-5032986
M info@fysioberlicum.nl

Hardlooptraining

Hardlooptraining voor beginners en gevorderden

                                                                ER IS MOMENTEEL GEEN HARDLOOPTRAINING!

U KUNT ZICH WEL OP DE WACHTLIJST LATEN PLAATSEN. ER WORDT DAN CONTACT MET U OPGENOMEN ZODRA ER WEER EEN GROEP START.

De beginners cursus is speciaal gericht op mensen die willen beginnen of opnieuw willen starten met hardlopen. Hierbij hebt u dus geen hardloopervaring nodig. Als u twijfelt of uw lichaam dit aan kan, of dat u al eerder blessures heeft gehad is het verstandig eerst een afspraak bij een (sport)fysiotherapeut te maken. Op deze manier hopen wij de beginners zo goed mogelijk advies en begeleiding te kunnen geven. Tijdens de cursus, die 12 weken duurt, wordt wekelijks getraind onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut. Daarnaast krijgt u een persoonlijk schema om zelfstandig 1 of 2x per week extra te trainen, naast de gezamenlijke training. 
De fysiotherapeut helpt u met het trainingsschema en al uw vragen.
Aan het begin van de cursus wordt er eerst grondig naar uw looppatroon gekeken doormiddel van een loopanalyse. Aan de hand hiervan kan uw begeleidende fysiotherapeut u extra advies geven.
Gedurende de cursus vindt er ook een informatieavond plaats met een diëtiste en podotherapeut. 

Kort samengevat

  • 12 weken begeleiding
  • Wekelijks gezamenlijk trainen
  • Loopanalyse
  • Informatieavond met een diëtiste en podotherapeut
  • Persoonlijke begeleiding bij al uw vragen

Kosten: 95 euro
Doordat het een cursus van 12 weken is, gaan we van start bij voldoende aanmeldingen. Er is geen instroom mogelijk 

Gevorderde looptraining

Naar aanleiding van de gemotiveerde deelnemers aan de eerste cursus is er een vervolg looptraining gekomen. Dit houdt in dat iedereen die 5 km kan lopen, in ongeveer 30-35 minuten, mee kan doen aan deze training.
Het doel van deze training is om alle aspecten van het hardlopen te trainen. De omvang van de kilometers gaan we vergroten naar 1 uur hardlopen. Belangrijk hierbij is een sterk lichaam en goede loopscholing. Dit zijn voor ons belangrijke aspecten om blessures zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Hoe sterker je lichaam en hoe beter het looppatroon des te kleiner de kans op blessures. Tijdens de wekelijkse training wordt er daarom ook aandacht besteed aan core stability, kracht, lenigheid, loopscholing en lopen op verschillende ondergronden. 
In de winter lopen we op zaterdagochtend in de zomer op maandagavond.
U kunt op elk moment instromen, en ook ieder moment stoppen. Als u alleen op zaterdag kan of juist alleen doordeweeks kunt u ook alleen periodes meelopen. Op deze manier hopen we iedereen zonder teveel verplichtingen te kunnen begeleiden naar een leuke hardloop hobby. 

Kosten : 25,75 euro per maand

 

 


 Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met 
fysiosport@fysioberlicum.nl
Tel: 073-5032986