Valpreventie en Valtraining

Maak een afspraak

T 073-5032986
M info@fysioberlicum.nl

Cursus Valpreventie en Valtraining

 

U leert hoe u het risico op vallen –en bijkomend letsel- kunt verminderen

Vallen komt veel voor onder ouderen. Jaarlijks worden op de spoedeisende hulp van de Nederlandse ziekenhuizen zo’n 100.000 ouderen behandeld na een val. Dagelijks overlijden 11 ouderen aan (de gevolgen van) een val. Bron: VeiligheidNL 2018

 Het risico op vallen neemt toe onder invloed van een aantal factoren, bijvoorbeeld; toenemende leeftijd, afname van mobiliteit en reactievermogen, angst voor vallen, afname in fysieke activiteit, bepaalde medicatie.

 Wat belangrijk is om te weten, is dat u zelf wat kunt doen om de risico’s aanzienlijk te beperken. Bij FysioBerlicum wordt elk najaar een cursus Valpreventie en Valtraining aangeboden, onder leiding van de geriatriefysiotherapeut.

Dit gebeurt in een groep van maximaal 8 personen, volgens de methode ‘Vallen Verleden Tijd’. Omdat het hier om een bewezen effectief valpreventie programma gaat, worden kosten voor deelname vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. De cursus is ten zeerste aan te raden voor  elke persoon van 65 jaar of ouder die (bijna) gevallen is, of bang is om te vallen.  

 Voor wie trainen in een groep niet geschikt lijkt, kan ook individueel worden ingestoken op valpreventie. In dat geval kunt u een afspraak maken bij geriatriefysiotherapeut Linda Gosselink. Zij zal de behandeling goed aanpassen op uw niveau van fysiek functioneren.

 Voor meer informatie kunt u terecht bij de balie van FysioBerlicum. Bellen of mailen kan ook; 073-5032986 of linda@fysioberlicum.nl