Sportfysiotherapie

Maak een afspraak

T 073-5032986
M info@fysioberlicum.nl

Sportfysiotherapie

Wanneer u een sportblessure hebt

Tegenwoordig is nagenoeg iedereen ervan doordrongen dat sporten en bewegen een positief effect heeft op uw gezondheid. Sport stelt andere eisen aan uw lichaam en dus ook aan uw fysiotherapeut. De sportfysiotherapeut kan u optimaal begeleiden bij een sportblessure. Wilt u gaan sporten, maar weet u niet wat u van uw lichaam kan en mag verwachten, dan kan de sportfysiotherapeut u begeleiden. Daarnaast speelt preventie een belangrijke rol, het voorkomen van blessures is beter dan het genezen.


Sportfysiotherapie bij Fysioberlicum

  • Wij zijn aangesloten bij de  Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS)
  • Wij staan ingeschreven in het BIG register en het Centraal Kwaliteitsregister voor fysiotherapie


De NVFS sportfysiotherapeut

In Nederland zijn ongeveer 600 geregistreerde NVFS sportfysiotherapeuten®. Via een Master opleiding heeft deze zich gespecialiseerd in sporten en sporters, en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNGF,  ook is hij lid van de NVFS. 
De sportfysiotherapeut analyseert de sporter en zijn bewegingen en stemt daar de behandeling en advisering op af, hij werkt nauw samen met de dagelijkse begeleiding van de sporter als hier sprake van is.
Enerzijds is het behandelen van de sporter zijn specialisme, anderzijds het begeleiden en adviseren, om zo te zorgen dat de blessure zo snel mogelijk teruggedrongen wordt en de kans op nieuwe blessures verkleind wordt. Ook is het adviseren en begeleiden van mensen die willen gaan sporten zeer belangrijk om blessures te voorkomen.