Geriatriefysiotherapie

Maak een afspraak

T 073-5032986
M info@fysioberlicum.nl

Geriatriefysiotherapie

Wanneer uw leeftijd bewegen bemoeilijkt.

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatriefysiotherapeut). 

 

De Geriatriefysiotherapeut

Een geriatriefysiotherapeut is eenvoudigweg gezegd de fysiotherapeut voor ouderen. Hij/zij heeft zich gespecialiseerd in patiënten met een hoge leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

De patiënten van de geriatriefysiotherapeut zijn niet allemaal hoogbejaard. Het kan ook gaan om mensen die tekenen van ouderdom vertonen, bijvoorbeeld door de gevolgen van een beroerte, gebroken heup, of ziekte van Parkinson. Kortom: niet elke oudere komt bij de geriatriefysiotherapeut en andersom kan een 50-jarige er wel thuishoren.

De therapie bestaat vooral uit oefeningen, gericht op het behouden of herwinnen van zelfstandigheid en mobiliteit. Daarnaast kan de fysiotherapeut voor ouderen een rol spelen in het begeleiden en adviseren van gezinsleden en eventuele mantelzorgers van de patiënt. Hoe kun je iemand het beste helpen op te staan uit een stoel? Wat is de beste manier om met een rollator te lopen? Hoe om te gaan met een dementerende echtgenoot? Enzovoorts.

Om deze specialisatie te behalen heeft onze geriatriefysiotherapeut na het behalen van de basisopleiding fysiotherapie, een driejarige opleiding (een zogeheten masterstudie) gevolgd.

Wilt u meer weten over geriatriefysiotherapie? Kijk dan eens op www.nvfgnet.nl