FysioBerlicum
Uw beweging, onze zorg
Bij Fysioberlicum zijn 10 fysiotherapeuten werkzaam. Zij zijn allen algemeen fysiotherapeut en hebben daarnaast hun eigen specialisatie.
Samen met u wordt tijdens de intake uw hulpvraag besproken en een behandelplan uitgestippeld. Het is ons doel om u passende professionele zorg te bieden en te begeleiden naar uw persoonlijke doel. Wij maken deel uit van Gezondheidscentrum Berlicum en de lijntjes met andere disciplines zijn daardoor kort. Overleg en/of samenspraak met bijvoorbeeld uw huisarts kan daardoor makkelijk plaatsvinden. Met onze Fysiosport Berlicum complementeren wij onze zorg. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u hier revalideren of sporten.
Onze front desk medewerkers, Caroline, Ilse en Lisette, zorgen ervoor dat u, als patiënt, zo snel als mogelijk wordt ingepland bij een fysiotherapeut. U mag altijd uw voorkeur uitspreken.
Wanneer Manueel Therapie?
Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen positief worden behandeld door een Manueel Therapeut.
Wanneer Schoudertherapie?
Wanneer u klachten heeft rondom de schouder komt u bij Fysioberlicum bij de schouderspecialisten terecht. Dit kan een Manueel- of een Sportfysiotherapeut zijn.
Wanneer naar de Geriatriefysiotherapie?
Als u door uw leeftijd of door een ziekte de beweeglijkheid van uw lichaam voelt afnemen, bent u bij de Geriatriefysiotherapeut op het goed adres.
Wanneer Sportfysiotherapie ?
Na een sportblessure maar ook ter voorkoming van een sportblessure of wanneer u uw techniek wilt verbeteren kan een Sportfysiotherapeut u bijstaan. Ook kunnen zij u adviseren bij het kiezen van een sport.
Wanneer Oncologie Fysiotherapie?
Voor advies en behandeling van klachten die ontstaan ten gevolge van kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker.
Wanneer Dry Needling?
Als u klachten veroorzaakt worden door pijnlijke punten in uw spieren is Dry Needling voor u misschien de oplossing.
ONS TEAM
Uw beweging, onze zorg
Nicole Loomans-de Vreede
Algemene Fysiotherapie / Master Manuele Therapie / Haptonomie / Dry Needling
Aandachtsgebieden: Manuele Therapie bij zuigelingen en kinderen.
BIG-nummer: 49035396104
Pieter Janssens
Algemene Fysiotherapie / Orthopedische manuele Therapie
Aandachtsgebieden: Schouderfysiotherapie
Lid van Schoudernetwerk Noord-Brabant
BIG-nummer: 89045039504
Janine van Heeswijk
Algemene Fysiotherapie / Master Manuele Therapie
Aandachtsgebieden: Manuele Therapie bij zwangerschapsgerelateerde bekken- en lage rugklachten. Lid van Rugnetwerk Zuid-Oost Nederland
BIG-nummer: 19045915904
Jolanda Ploegmakers-Juijn
Algemene Fysiotherapie / Oedeemtherapie / Oncologie Fysiotherapie
Aandachtsgebieden: CVA
Lid van Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn)
BIG-nummer: 69044951404
Tim Visser
Algemene Fysiotherapie/ Master Manuele Therapie
Aandachtsgebieden: Orthopedische en sportgerelateerde klachten
BIG nummer: 09923659904
Peter Knops
Algemene Fysiotherapie/ Master Manuele Therapie/ Handfysiotherapie
Aandachtsgebieden: Wervelkolom en pols-/hand aandoeningen
BIG-nummer: 69917926604
Linda Gosselink - van Beekvelt
Algemene Fysiotherapie / Master Geriatrie Fysiotherapie
Aandachtsgebied: Parkinson, Claudicatio Intermittens en valpreventie
Lid van Geriatrie Netwerk Den Bosch, ParkinsonNet en Chronisch Zorgnet
BIG-nummer: 39908646404
Manon Verhappen
Algemene Fysiotherapie/ Master Geriatrie Fysiotherapie/ Geregistreerd Longfysiotherapeut
Aandachtsgebieden: COPD/longaandoeningen, Duizeligheid/ BPPD, Claudicatio Intermittens, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en valpreventie.
Lid van Chronisch Zorgnet, GeriatrieNetwerk Den Bosch en LongNetwerk Den Bosch
BIG-nummer: 09917489304
Jason Pijnappels
Algemene Fysiotherapie / Master Manuele Therapie i.o.
Aandachtsgebieden: Orthopedische en sportgerelateerde klachten
BIG-nummer: 39930375604
Wouter Jordens
Algemene Fysiotherapie/ Psychosomatiek
Aandachtsgebieden: Chronische pijn, COPD, Long Covid, Duizeligheid (BPPD),
BIG-nummer: 49914173804
Ilse Wijgergangs
Front Desk Medewerkster
Werkt op dinsdag.
Lisette Bijveld
Front Desk Medewerkster
Werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Tarieven
Fysiotherapie wordt niet standaard vanuit de basisverzekering vergoed.
Wat houdt dat voor u in? U komt voor vergoeding in aanmerking, indien u bij uw verzekeringsmaatschappij voor fysiotherapie aanvullend verzekerd bent.
Heeft u een chronische machtiging dan worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vanuit uw basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen komen op rekening van uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering dan betaalt u deze behandelingen zelf
U als patiënt bent te allen tijde verantwoordelijk voor de wijze waarop u verzekerd bent. Rekeningen die niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden moeten conform onze betalingsvoorwaarden door u betaald worden. Wij hanteren hiervoor onze praktijktarieven.
De rekening voor onze verrichtingen kan door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd worden, wanneer u hiervoor een aanvullende verzekering hebt. Wij hebben hiervoor een contract met alle verzekeraars
Patientinformatie FysioBerlicum
U kunt bij ons zowel met als zonder verwijzing van een arts terecht voor behandeling.
Om de behandelingen zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen willen wij u graag vooraf enige informatie geven.
Wij vragen u:
Uw afspraakkaartje elke behandeling mee te nemen.
Uw verzekeringspolis na te lezen hoeveel behandelingen door de verzekeraar worden vergoed.
Afmeldingen 24 uur van te voren door te geven, zodat wij een andere patiënt kunnen inplannen. Let op: Als u niet minimaal 24 uur voor de behandeling annuleert of de afspraak niet nakomt, wordt deze aan u doorberekend. Lees hier meer over...
In de wachtruimte plaats te nemen tot u door ons persoonlijk wordt opgehaald.
Begrip te hebben als u enkele minuten moet wachten. We weten dat ook u zich heeft moeten vrijmaken voor een behandeling, dus we proberen een wachttijd te vermijden.
Uw verwachtingen t.a.v. de behandelingen kenbaar te maken.
In uw eigen belang vragen te blijven stellen en de veranderingen in uw klachtenbeeld bij iedere nieuwe behandeling aan te geven, dus ook de ongemakken die u thuis ondervindt of op uw werk. Deze informatie geeft ons meer inzicht in uw aandoening.
Pas na overleg met uw behandelend fysiotherapeut (op het einde van de behandelreeks of tussentijds) contact op te nemen met uw verwijzend arts. U krijgt dan van ons een verslag mee met daarin alle relevante gegevens over de door u ondergane behandelingen. Dit tenzij anders met uw verwijzend arts afgesproken.
Wat staat u te wachten?
De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek waarbij we uw klachten inventariseren. Aan de hand hiervan wordt een specifiek op uw aandoening gericht behandelprogramma opgesteld en gemotiveerd.
Naast de algemene fysiotherapie hebben de fysiotherapeuten zich bekwaamd en gespecialiseerd in een deelgebied van de fysiotherapie: manuele therapie, sportfysiotherapie, haptonomie, oedeemtherapie, medische trainingstherapie en kinderfysiotherapie. Om de kwaliteit te waarborgen staan wij ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de KNGF en in het BIG-register. Wij scholen daarom ook veel bij.
Indien in een bepaald stadium van de therapie uw klachtenbeeld daar aanleiding toe geeft en uw behandelaar dit wenselijk acht, kan hij of zij besluiten advies in te winnen bij een collega uit onze praktijk of u zelfs een aantal keren door deze collega te laten behandelen. Door deze wijze van werken wordt optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige deskundigheid in de praktijk.
Tijdens afwezigheid van uw behandelend fysiotherapeut wordt u behandeld door een waarnemend fysiotherapeut.
Door de behandelresultaten nauwkeurig te evalueren en steeds op het juiste moment de therapie aan te passen aan de veranderingen in uw klachtenbeeld, hoeft niet elke behandeling precies hetzelfde te zijn als de vorige. Dit geldt ook voor de adviezen en/of leefregels en oefeningen die u van ons meekrijgt.
Zonder uw toestemming zullen wij geen informatie over uw aandoening aan anderen dan uw verwijzend arts geven.