Over ons

Maak een afspraak

T 073-5032986
M info@fysioberlicum.nl

FysioBerlicum

Uw beweging, onze zorg

Bij Fysioberlicum zijn 10 fysiotherapeuten werkzaam. Zij zijn allen algemeen fysiotherapeut  en hebben daarnaast hun eigen specialisatie.

Samen met u wordt tijdens de intake uw hulpvraag besproken en een behandelplan uitgestippeld. Het is ons doel om u passende professionele zorg te bieden en te begeleiden naar uw persoonlijke doel. Wij maken deel uit van gezondheidscentrum Berlicum en de lijntjes met andere disciplines zijn daardoor kort. Overleg en/of samenspraak met bijvoorbeeld uw huisarts kan daardoor makkelijk plaatsvinden. Met onze fysiosport complementeren wij onze zorg. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u hier revalideren. 

Onze 2 secretaresses, Caroline en Ilse,  zorgen ervoor dat u, als patiënt, zo snel als mogelijk wordt ingepland bij een fysiotherapeut. U mag altijd uw voorkeur uitspreken.

Wanneer manueel therapie?

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen positief worden behandeld door een manueel therapeut.

Wanneer schoudertherapie?

Wanneer u klachten heeft rondom de schouder komt u bij Fysioberlicum bij de schouderspecialisten terecht. Dit kan een manueel- of een sport fysiotherapeut zijn.

Wanneer naar de geriatriefysiotherapie?

Als u door uw leeftijd of door een ziekte de beweeglijkheid van uw lichaam voelt afnemen, bent u bij de geriatriefysiotherapeut op het goed adres.

Wanneer sportfysiotherapie ?

Na een sportblessure maar ook ter voorkoming van een sportblessure of wanneer u uw techniek wilt verbeteren kan een sportfysiotherapeut u bijstaan. Ook kunnen zij u adviseren bij het kiezen van een sport.

Wanneer oncologie fysiotherapie?

Voor advies en behandeling van klachten die ontstaan ten gevolge van kanker zelf  of ten gevolge van de medische behandeling van kanker.

Wanneer Dry Needling?

Als u klachten veroorzaakt worden door pijnlijke punten in uw spieren is dry needling voor u misschien de oplossing.

ONS TEAM

" Uw beweging, onze zorg"

Nicole Loomans-de Vreede

Algemene Fysiotherapie / Master Manuele Therapie / Haptonomie / Dry Needling 

Aandachtsgebieden: Manuele Therapie bij zuigelingen en kinderen.

BIG-nummer: 49035396104

- stuur een mail -

Pieter Janssens

Algemene Fysiotherapie / Orthopedische manuele Therapie

Aandachtsgebieden: Schouderfysiotherapie
Lid van Schoudernetwerk Noord-Brabant

BIG-nummer: 89045039504

- stuur een mail -

Janine van Heeswijk

Algemene Fysiotherapie / Master Manuele therapie

Aandachtsgebieden: Manuele Therapie bij zwangerschapsgerelateerde bekken- en lage rugklachten. Lid van Rugnetwerk Zuid-Oost Nederland

BIG-nummer: 19045915904

- stuur een mail -

Jolanda Ploegmakers-Juijn

Algemene Fysiotherapie / Oedeemtherapie / Oncologie Fysiotherapie

Aandachtsgebieden: CVA
Lid van Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn)

BIG-nummer: 69044951404

- stuur een mail -

Linda Gosselink - van Beekvelt

Algemene Fysiotherapie / Master Geriatrie Fysiotherapie

 Aandachtsgebied: Claudicatio intermittens

Lid van Geriatrie netwerk Den Bosch

Lid van ParkinsonNet

Lid van Chronisch Zorgnet 

BIG-nummer: 39908646404

- stuur een mail -

Elke van Loon

Algemene Fysiotherapie/ Master Sport fysiotherapie

Aandachtsgebieden: Schouder- en Kniefysiotherapie.

Lid van Schoudernetwerk Noord-Brabant

Lid van Knienetwerk Brabant

BIG-nummer: 39911326604

-stuur een mail-

Peter Knops

Algemene Fysiotherapie/ Master Manuele Therapie/ Handfysiotherapie

Aandachtsgebieden: Schouder en Pols/hand aandoeningen

BIG-nummer: 69917926604

-stuur een mail-

Manon Verhappen

Algemene Fysiotherapie/ Master Geriatrie Fysiotherapie

Aandachtsgebieden: COPD, COVID-19, Duizeligheid/ BPPD, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en valpreventie

BIG-nummer: 09917489304 

stuur een mail 

 

Tim Visser

Algemene Fysiotherapie/ Master Manuele Therapie i.o.

Aandachtsgebieden: orthopedisch en sportgerelateerde klachten

stuur een mail

Jason Pijnappels

Algemene Fysiotherapie

Aandachtsgebieden: Orthopedische en sportgerelateerde aandoeningen

stuur een mail

Caroline van Alebeek

Secretarieel medewerkster

werkt op maandag, dinsdag en woensdag

stuur een mail

Tarieven

 Fysiotherapie wordt niet standaard vanuit de basisverzekering vergoed.

Wat houdt dat voor u in? U komt voor vergoeding in aanmerking, indien u bij uw verzekeringsmaatschappij voor fysiotherapie aanvullend verzekerd bent.

Heeft u een chronische machtiging dan worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vanuit uw basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen komen op rekening van uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering dan betaalt u deze behandelingen zelf

Wanneer u corona heeft gehad gelden er andere voorwaarden. Uw fysiotherapeut kan u hierover informeren.

U als patiënt bent te allen tijde verantwoordelijk voor de wijze waarop u verzekerd bent. Rekeningen die niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden moeten conform onze betalingsvoorwaarden door u betaald worden. Wij hanteren hiervoor onze praktijktarieven.

De rekening voor onze verrichtingen kan door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd worden, wanneer u hiervoor een aanvullende verzekering hebt. Wij hebben nu nog een contract met alle verzekeraars. Vanaf januari 2023 hebben wij geen contract meer met "Zorg en Zekerheid". U krijgt, wanneer u daar verzekerd bent een rekening van ons, die u zelf in kunt dienen bij Zorg en Zekerheid

 

Tarieven 2023

Patientinformatie FysioBerlicum

U kunt bij ons zowel met als zonder verwijzing van een arts terecht voor behandeling.

Om de behandelingen zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen willen wij u graag vooraf enige informatie geven.

 

Wij vragen u:
 • Uw afspraakkaartje elke behandeling mee te nemen.

 • Uw verzekeringspolis na te lezen hoeveel behandelingen door de verzekeraar worden vergoed.

 • Afmeldingen 24 uur van te voren door te geven, zodat wij een andere patiënt kunnen inplannen. Let op: Als u niet minimaal 24 uur voor de behandeling annuleert of de afspraak niet nakomt, wordt deze aan u doorberekend. Lees hier meer over...

 • In de wachtruimte plaats te nemen tot u door ons persoonlijk wordt opgehaald.

 • Begrip te hebben als u enkele minuten moet wachten. We weten dat ook u zich heeft moeten vrijmaken voor een behandeling, dus we proberen een wachttijd te vermijden.

 • Uw verwachtingen t.a.v. de behandelingen kenbaar te maken.

 • In uw eigen belang vragen te blijven stellen en de veranderingen in uw klachtenbeeld bij iedere nieuwe behandeling aan te geven, dus ook de ongemakken die u thuis ondervindt of op uw werk. Deze informatie geeft ons meer inzicht in uw aandoening.

 • Pas na overleg met uw behandelend fysiotherapeut (op het einde van de behandelreeks of tussentijds) contact op te nemen met uw verwijzend arts. U krijgt dan van ons een verslag mee met daarin alle relevante gegevens over de door u ondergane behandelingen. Dit tenzij anders met uw verwijzend arts afgesproken.

Wat staat u te wachten?
 • De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek waarbij we uw klachten inventariseren. Aan de hand hiervan wordt een specifiek op uw aandoening gericht behandelprogramma opgesteld en gemotiveerd.

 • Naast de algemene fysiotherapie hebben de fysiotherapeuten zich bekwaamd en gespecialiseerd in een deelgebied van de fysiotherapie: manuele therapie, sportfysiotherapie, haptonomie, oedeemtherapie, medische trainingstherapie en kinderfysiotherapie. Om de kwaliteit te waarborgen staan wij ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de KNGF en in het BIG-register. Wij scholen daarom ook veel bij.

 • Indien in een bepaald stadium van de therapie uw klachtenbeeld daar aanleiding toe geeft en uw behandelaar dit wenselijk acht, kan hij of zij besluiten advies in te winnen bij een collega uit onze praktijk of u zelfs een aantal keren door deze collega te laten behandelen. Door deze wijze van werken wordt optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige deskundigheid in de praktijk.

 • Tijdens afwezigheid van uw behandelend fysiotherapeut wordt u behandeld door een waarnemend fysiotherapeut.

 • Door de behandelresultaten nauwkeurig te evalueren en steeds op het juiste moment de therapie aan te passen aan de veranderingen in uw klachtenbeeld, hoeft niet elke behandeling precies hetzelfde te zijn als de vorige. Dit geldt ook voor de adviezen en/of leefregels en oefeningen die u van ons meekrijgt.

 • Zonder uw toestemming zullen wij geen informatie over uw aandoening aan anderen dan uw verwijzend arts geven.